top of page

ZABAVNO LJETO ZA DJECU DOK RODITELJI RADE


Ljetni praznici mogu biti izazovni za roditelje koji rade, ali postoje mnoge opcije koje mogu pomoći osigurati sigurnost i zabavu za djecu dok su roditelji na poslu. Evo nekoliko prijedloga:


Kampovi i škole ljeti: Mnoge škole i organizacije nude ljetne kampove i programe za djecu. To može biti odličan način za djecu da se angažiraju, nauče nove vještine i steknu nove prijatelje.

Dadilja: Razmislite o zapošljavanju dadilje koja će brinuti o djeci dok ste na poslu, ako nemate druge opcije. Djeca će biti zbrinuta, imat će aktivan dan i bit će im zabavno.

Bake i djedovi: Ako imate roditelje u blizini, oni bi mogli pomoći u brizi o djeci tijekom ljetnih praznika. To je obično ugodno i poznato okruženje za djecu.

Školske knjižnice i centri za mlade: Provjerite lokalne školske knjižnice i centre za mlade koji često organiziraju ljetne programe, radionice i čitanje za djecu.

Sportski i umjetnički programi: Upišite djecu u sportske klubove, tečajeve plivanja, umjetničke škole ili slične programe. To će ih zadržati aktivnima i angažiranima tijekom ljetnih mjeseci.

Nadzor susjeda: Ako imate pouzdane susjede s djecom iste dobi, razgovarajte o mogućnosti zajedničkog nadzora. Djeca se mogu igrati zajedno u sigurnom okruženju.

Rad od kuće: Ako je moguće, razmislite o radu od kuće tijekom ljetnih praznika kako biste bili bliže djeci. Ovo može biti praktična opcija ako vaš posao to dopušta.

Planiranje vikenda: Kada niste na poslu, organizirajte aktivnosti i izlete za vikende kako biste nadoknadili vrijeme koje provodite na poslu. To može biti prilika za zajedničko obiteljsko vrijeme.

Zajedničke aktivnosti: Razmislite o aktivnostima koje djeca mogu raditi samostalno kod kuće, poput čitanja knjiga, crtanja, kuhanja, vođenja dnevnika ili učenja novih vještina putem interneta.

Komunikacija: Vrlo je važno redovito razgovarati s djecom kako biste razumjeli njihove potrebe i osigurali da se osjećaju sigurno i podržano dok su roditelji na poslu.


Ključno je da roditelji i djeca zajedno razgovaraju o planovima i potrebama te da zajedno pronađu rješenja koja odgovaraju njihovoj situaciji. Važno je osigurati da djeca budu sigurna, zaposlena i da imaju priliku za razvoj tijekom ljetnih praznika.

1 view0 comments

Comments


bottom of page