top of page

VIBRACIJA I ENERGIJA - TO STE VI

Updated: May 4, 2023


Cijeli naš svijet, svemir i sve oko nas vidljivo i nevidljivo satkano je od energije i vibracija. Moderni način života drži nas isključenima iz tog prirodnog toka energije. Kroz dane prolazimo užurbano, rastreseno, preplavljeni bukom i dinamikom.

No ako si dozvolimo trenutak ili dva da zastanemo i da jednostavno BUDEMO, onda možemo osjetiti taj nevidljivi ali tako živi i promjenjivi svijet energije koja struji kroz nas i prožima nas i sve što nas okružuje.


Postati svjestan činjenice da sve ima svoju vibraciju je početna točka razumijevanja onog što nas usklađuje i podržava, ali istodobno nas može držati zaglavljenima i sputavati.

U svakom trenutku naša tijela primaju poruke iznutra ili izvana. Sve što doživljavamo svakodnevno, zvukovi koje čujemo, ono što vidimo, što mislimo, što osjećamo, sve to ima utjecaj na nas. Tako smo uvijek u odnosu jedni sa drugima, sa samim sobom i sa svime u našem okruženju. Sva ta iskustva oblikuju naš put.

Zato je bitno da razumijemo vibracije i kako mi rezoniramo s njima te kako to točno one utječu na naš život. Kako naše razumijevanje energije i vibracija postaje bistrije, počinjemo shvaćati što rezonira na nižim, a što na višim vibracijskim frekvencijama.

Sve čemu pridajete negativan predznak ili se osjećate loše to se nalazi na nižim vibracijskim frekvencijama (poput tuge, boli, ljutnje, ljubomore, bijesa i slično) dok ono što vas motivira, veseli ili što volite nalazi se na višim vibracijskim frekvencijama (ljubav, radost, uzbuđenje i slično).

Ako razvijate svijest o tome i obraćate pažnju kako se osjećate u kojem trenutku i kakva je vibracija u pitanju možete polako početi graditi novi put kojim ćete kročiti kroz život. Kako? Tako što ćete odbacivati stvari koje vas drže zaglavljenima ili nepovezanima i unosite sve više stvari koje vas podižu i podržavaju. To je način da sebi pružite ono što najviše želite i da budete ono što zaista jeste.


Svatko od nas ima svoj jedinstveni put duhovnog rasta i za svakog on izgleda drugačije jer iako smo slični opet smo jedinstveni i imamo poseban vibracijski otisak, baš kao što svatko od nas ima poseban otisak prsta.


Krećući se kroz život često gubimo vezu sa svojim Izvorom, sa svojim pravim Ja i svojom istinom jer stalno primamo poruke od drugih što bi mi trebali biti, što bi trebali raditi, kako bi se trebali ponašati i što bismo trebali željeti.

Svijet u kojem živimo ukorijenjen je u kategorijama, okvirima i oznakama. Stoga je naš način razmišljanja i uvjerenja često skup svih vanjskih utjecaja i čvrsto je ukorijenjen u nama. A kako to nije ono što mi zaista duboko u sebi želimo, uvjetovani smo vibracijama tih razmišljanja i uvjerenja koja su uglavnom nižih vibracija jer se ne sastoje od naših stvarnih želja našeg pravog ja. Zbog toga većina ljudi ostaje zaglavljena u nižoj vibraciji, boreći se cijeli život sa sobom, drugima i cijelim nizom problema i okolnosti koje samo nadolaze i na kraju čovjek posustane jer počinje misliti da tako treba biti i da je to njegova sudbina.

Zato je bitno da razumijemo vibracije jer naše misli i uvjerenja imaju vibraciju koja je ukorijenjena u nama i to se odražava u vanjskom svijetu.

Svjesnost u ovim područjima može postati katalizator našeg duhovnog rasta. Da sami određujemo što mislimo i što vjerujemo i da tom snagom naših osobnih uvjerenja (koja onda dovodi do visokih vibracija) krenemo na put osobne transformacije i rasta.

Ovaj nam alat omogućuje otpuštanje starih obrazaca, blokada i ograničenja te nas usklađuje s našim najvišim ja.


Da bi krenuli prema stvarima koje zaista želimo prvo se moramo osloboditi poruka koje smo primili tijekom života i koje nam pokušavaju diktirati put, te onih koje su ukorijenjene u strahu i oskudici.

Angažiranjem u odnosima, okruženjima i praksama koje podižu našu vibraciju, počinjemo puštati korijene u svoju pravu prirodu i tako preoblikujemo svoj svijet prema svojim željama i usklađujemo vibracije s onim što tražimo i zauzvrat manifestiramo to u materijalni svijet.


Nismo uvijek svjesni vibracija koje nosimo i širimo oko sebe. Ako smo pretjerano stimulirani ili užurbani postajemo iscrpljeni i nepovezani. Zbog te nepovezanosti nismo svjesni svoje istine i one svoje prave prirode. Često ne razumijemo druge ali ni same sebe, ne prepoznajemo svoje potrebe i ne znamo svoje ciljeve i svoju svrhu.

Kada postanemo prisutni počinjemo se povezivati sa samim sobom i svojim pravim ja. Ta praksa nam pruža priliku da izoštrimo svoje vibracijske signale i stvorimo jasnoću onoga što primamo i što šaljemo. Da bi tu praksu i održali moramo odvojiti vrijeme za stanku, očistiti nered i napraviti prostor za povezivanje sa svojom pravom istinom.


Putovanje kroz život često nas učini bespomoćnima. To se događa kada izgubimo vezu sa sobom i nađemo se u petlji niskih vibracija i emocija koje nas odvlače daleko od naše snage, moći i želja.

Svjesnošću omogućujete sami sebi da prijeđete iz straha i oskudice u rast i obilje. Tada je lakše kontrolirati i regulirati samog sebe, promijeniti ponašanje u ono koje vi želite i postaviti zdrave granice te postaviti svoj cilj i svoj vlastiti fokus.


Živjeti svoj život omogućuje vam da svakodnevno donosite odluke koje se slažu sa vama i vode vas u prekrasan i obogaćen život. Prisjećanje na to tko ste uvijek je način na koji vraćate svoju moć. Dajte si priliku da se prilagodite, promijenite i rastete dok istovremeno ostajete povezani sa spoznajom da ste vi taj koji upravlja svojim putovanjem.


38 views0 comments

Comments


bottom of page