top of page

O  M E N I

Trebalo mi je više od 20 godina da napokon shvatim što želim raditi u životu. 20 godina provedenih na različitim radnim mjestima, sa svakojakim ljudima, sa nemogućim zadacima, ponekad zadovoljna, ponekad tužna i frustrirana.

Moja promjena je počela kad sam se osjećala jadno i nemoćno zbog svih obaveza koje više nisam znala kako hendlati. Nisam imala vremena za sebe. Na kraju dana sam bila izmoždena, nezainteresirana, nervozna, a ujutro kad bi se probudila ništa se nije promijenilo.

To veče dobila sam sms od prijateljice da idemo na uvodni sat autogenog treninga, čisto da vidimo o čemu se tu radi. Iako je to bilo u kasnim poslijepodnevnim satima kad sam ja uglavnom odbijala bilo kakve susrete i sastanke zbog dječjih treninga, večere, tuširanja i spremanja u krevet, taj puta sam joj odmah odgovorila da ćemo ići. 

Kad smo došle na predavanje, u prvih 20 minuta znala sam da ću doći na svih osam predavanja u iduća dva mjeseca i da je to upravo ono što meni treba. Alat koji će mi pomoći da se izvučem iz mog začaranog kruga nezadovoljstva i umora. I tada je krenula moja transformacija, moj rad na sebi. Bilo je tu prekida, no ne dugačkih.  Kako me meditacija zanimala još od mladih dana, vježbala sam jogu u srednjoj školi i meditirala, znala sam učinke meditacije, samo ne znam zašto mi je trebalo više od 20 godina da je opet počnem primjenjivati.

Počela sam istraživati različite aspekte našeg postojanja, svrhe, želje za učenjem, za promjenom, a pogotovo za promjenom načina razmišljanja i kontrole misli. Još uvijek nisam postigla razinu koju želim, ali to je proces i to sam prihvatila. Potrebno je vrijeme i konstantan rad da bi se promjenile stvari koje ste radili ili način na koji ste razmišljali dugo godina. Vidim napredak i to me veseli. Zapravo, jako sam ponosna na sebe i često se zbog toga i pohvalim. Možda vam to zvuči čudno, no kad pohvalite sami sebe šaljete jaku pozitivnu poruku u svemir, a on zna kako će vam to vratiti. 

Do sada sam prošla puno treninga, tečajeva i radionica, pročitala knjiga i naučila prekrasne stvari koje sam zapravo duboko u sebi znala, ali ih nisam znala protumačiti ili primjeniti. 

Sve ono što sam prošla u životu bile su lekcije iz kojih sam puno naučila. Neke sam ponovila par puta, no dobro i to je za ljude. Zbog toga sam postala ovakva osoba kakva sam danas.

Zbog svih tih turbulencija uvijek sam preispitivala sebe, svoje želje, mogućnosti i polako sam se počela BUDITI.

I zapravo bilo je to prekrasno buđenje. Svaki dan slika je bila sve čišća i jasnija jer sam napokon upoznala SEBE.

 

No to nije bio kraj mog putovanja. Ne, ne, ne. Moje putovanje još traje i trajat će cijeli moj život. Ali ovog puta je drugačije. Zašto?

 

Jer idem na put koji sam sama odabrala. Na put koji jako želim i na kojem uživam svim svojim čulima. 

I zato ga želim podijeliti s tobom. Možda se osjećaš izgubljeno kao da si zatvorena u kutiju i ne možeš izaći van. Gdje god da kreneš uvijek udariš u zid kutije. Želim ti reći da rješenja postoje i zamisli, nisu ni skupa ni daleka.

 

Ta rješenja su u nama, u našim mislima, vjerovanjima i djelima.

Znam da tamo vani ima na tisuće žena i muškaraca koje se tako osjećaju i moja je misija pomoći im da opet pronađu sebe, da budu sretni i da zasjaje u punom sjaju kao što im je i namijenjeno. 

Vjerujem duboko da ćeš ovdje pronaći ono što će te potaknuti na razmišljanje, na želju da promijeniš u svom životu ono što te muči, sputava i ne da ti da budeš zadovoljna i baš ona PRAVA TI.

Slobodno mi piši ako trebaš popričati, a nemaš s kime ili misliš da te nitko ne razumije, slobodno mi piši ako si sretna i ja ću biti sretna zbog tebe, slobodno mi piši ako imaš neko pitanje - odgovorit ću ti najbolje što znam ili ćemo odgovor potražiti zajedno..

Neka ovo bude naša mala zajednica gdje ćemo učiti, podupirati jedni druge, pomagati, procvjetati i uspjeti živjeti život koji si želimo.

Dobro mi došli i uživajte u inspirativnom životu

                                                                                  Anita Herceg Visić 

bottom of page