top of page
AVANTURA

Da li su avanture važne u životu i kako ih osmisliti?

Jeste li ikad razmišljali o tome? O novim uzbudljivim doživljajima? Upoznavanje sebe i svojih mogućnosti kroz nove situacije i događaje.

Postoji studija koja pokazuje da ako zaista želite biti sretni onda uložite svoj novac u doživaljaje, a ne u materijalne stvari.

Kažu da je prilagodba neprijatelj sreće, pa kad kupite neki predmet dobivate trenutačni poticaj i zadovoljstvo, ali s vremenom vam posjedovanje tog objekta znači sve manje i manje.

Znači ulaganje novca u objekte nije najbolji način za ulaganje vašeg novca.

Avanture, s druge strane, uzbuđuju. One vam daju sreću, oblikuju vas. Često vas vode da razvijete dublje veze s prijateljima ili čak da nađete nove prijatelje.

Avantura može biti bilo što, bungi jumping, isprobavanje nove hrane, putovanje ili bilo što drugo što vas veseli ili niste još probali. Nemojte zaboraviti da o doživljajima možete uvijek pričati, smijati im se, uspoređivati ih sa prijateljima. I uvijek kad se sjetite tih događaja sigurno vam lice obasja osmjeh. 

Avanture nas obogaćuju.

Pokušajte razmisliti o jednoj ili više sretnih stvari koje su vam se dogodile u životu. Najvjerojatnije to neće biti kupnja televizora ili auta, nego možda kad ste upoznali svog partnera, dobili dijete, bili u Maroccu ili slično, bili na nekom izletu sa prijateljima, spavali na plaži....

I ta sjećanja koja su vezana uz te doživljaje ostaju doživotno.

Avanture ne moraju uzeti puno vremena ili biti skupe.

Ali ideja je da počnete razmišljati o avanturama kao o jednostavno lijepim stvarima koje možete unijeti u vaš život, a koje će stvoriti nevjerojatne uspomene.

Ima nekoliko besmislica koje se vežu za avanture i za taj način provođenja vremena:

Često možemo čuti da je trošenje novaca na avanture glupo i nepotrebno. Taj novac mogli smo uložiti u obrazovanje, ali ta avantura isto može biti itekako poučna.

Druga stvar koju često možemo čuti je da si avanture možemo priuštiti tek kad smo u mirovini, da je to pravo vrijeme  za avanturu. No to nikako nije točno. Život trebamo živjeti sada i uživati u njemu.

Avanture su skupe. Ni to nije točno. Danas ima puno različitih ponuda. Da bi putovali ne morate odsjedati u hotelima, možete odsjesti u nečijem stanu, na kauču, hostelu ili slično.

Stoga, odlučite koju avanturu želite, neka se dogodi i idite u nju bez straha. Podijelite slike i događaje sa prijateljima i ljudima koje volite, možda i njih potaknete da se otisnu u neku novu avanturu.

bottom of page