top of page

VAŠA SE VRIJEDNOST NE TEMELJI NA TOME KAKO IZGLEDATE - NEGO TKO STE


Živimo u uspavanom društvu koje nas vrednuje na temelju vanjskog izgleda. Ako ste mladi i privlačni prema standardima društva, sviđat ćete se ljudima i hvaliti će vas (ili će vas mrziti iza leđa). Ali ako niste lijepi, ili ste stari, postajete manje vrijedni u očima naše iskrivljene kulture. Samo pogledajte sve slike mladih, seksi žena i muškaraca koji dobivaju pozornost u potpunosti utemeljene na tome kako izgledaju. Ako bismo maknuli tu vanjsku ljepotu, većinu bi odmah zanemarili poput svih onih koji nemaju tako privlačan izgled.

Naše društvo je površno, a ako se naš osjećaj samopouzdanja temelji na tome kako izgledamo u usporedbi s drugima, zauvijek ćemo se osjećati nesigurno i ne dovoljno dobro.

I, ironično, čak i ako dođemo do "savršenog" izgleda i drugi nas zbog toga vrednuju više, taj osjećaj neće potrajati. Svatko će ostariti i umrijeti, pa će nas i sam pokušaj zadržavanja slike prošlosti samo učiniti još nesigurnijima i depresivnijima, jer dani prolaze, a naš fizički izgled gubi mladost.

Ali TO nije važno!

Važno je ono što nosite u sebi, vaš viši pravi Ja, koji nikada nije ograničen vašim tijelom ili vanjskim izgledom. On nema veze s dobi, bojom kože ili odjećom kojom nosite.

To je utjelovljenje vaše čiste ljepote i ono što ste sada i bit ćete zauvijek!

Zato, možete se opustiti, znajući da ste već savršeni i lijepi i nitko to nikada ne može oduzeti od vas!


Svaki dan recite sebi:

Snažna sam, lijepa sam i slobodna

Dok izgovarate ovu snažnu afirmaciju, udobno se smjestite, smirite um, zagrlite svoju dušu i pustite da vas ponesu zvuci prekrasne pjesme Fix you u maestralnoj izvedbi violinista Davida Garretta.


Da li ste imali iskustva sa neprihvaćanjem ili ste se možda našli u društvu koje ljude procjenjuju po vanjskom izgledu? Što vi mislite o tome?

Podijelite sa mnom u komentarima.

31 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page