top of page

USUDI SE - PROMIJENITI SVOJ ŽIVOT BAR NA JEDAN DAN

Updated: May 4, 2023


Teško je živjeti u ovim današnjim vremenima - bolest, potresi, gubitak posla, borba sa egzistencijom, strahovi, tjeskobe, depresije...

Svakodnevna slika milijuna ljudi. Samo crne misli i katastrofalni scenariji prolaze glavom, a čini se da izlaza nema, da moramo čekati da se sve smiri i promijeni pa da možemo polako skupljati razbacane čestice svog života i pokušati ih nekako opet objediniti u cjelinu.

No, nije to zapravo tako. Uopće. Znam da ne vjerujete, jer vam nema logike. Ali nije tu bitna logika. Ona je proizvod svjesnog uma i zna samo ono što svjesni um procesuira na temelju malog broja činjenica koje su zapravo samo odraz naše percepcije.


Ono što nam svima treba je mir, stabilnost, ljubav i vjera - prvenstveno vjera u sebe.


Vjera da imate moć da svoj život preokrenete u nekoliko sekundi. Vjera da imate moć da napravite pomak u svom iskustvu.

Bez obzira da li ste svjesni toga ili ne, VI imate potpunu kontrolu nad svojim unutarnjim svijetom. VI možete napraviti velike transformacije u načinu na koji gledate na stvari, odnosno vašu percepciju i tako promijeniti tijek vašeg života.

Vanjski pomaci, pogotovo poput velikih životnih promjena, neće se dogoditi u jednom danu, ali unutarnji pomaci mogu se dogoditi u nekoliko trenutaka.


Što to točno znači?

Stvari koje se događaju oko nas, izvan našeg života, pogotovo one velike, ne možemo kontrolirati. Ali možemo kontrolirati kako ćemo reagirati na njih i kako kontroliramo svoj unutarnji život.

Ono što nas koči da ne možemo postići ili ostvariti naše snove, su naše paradigme. Paradigma je skup svih naučenih pravila, saznanja, učenja od strane obitelji preko škole, fakulteta, prijatelja koje smo usvojili kroz svoj život. Paradigma je zapravo ograda koju smo podigli, granica koju smo si postavili u podsvjesnom umu, a uglavnom je nismo svjesni. Kada pokušamo to promijeniti, paradigma se počne buniti i govoriti nam da je to loše za nas, da mi nismo sposobni to promijeniti, da će nam se nešto loše dogoditi, da ćemo nekog povrijediti i tada si opet lagano vratimo na staro. Paradigma se umiri i život nam opet teče onako kako to zapravo ne želimo.


No, kada počnete koristiti moć iznutra, kontrolirate svoj unutarnji svijet, postajete svjesni, potičete promjene u vašem vanjskom svijetu uključujući i ljude koji vas okružuju. Kako se mijenjate vi, mijenja se i vaša okolina. A paradigma - NESTAJE.

Ako ste pročitali tekst do ovdje, budite sigurni da ste negdje u sebi znali da imate neke granice i da je vrijeme da ih se riješite.

Ovo je napisano za sve one koji se USUDE promijeniti svoj život, pa makar samo na jedan dan da bi se uvjerili da su sposobni napraviti čarobne pomake koji će im promijeniti život zauvijek.

Upamtite, sve započinje u vašem umu!

Ako možete zamisliti u svojoj glavi, onda to možete imati i u svojoj ruci!


Ja ću vam dati alat, a na vama je da ga primijenite. Jedino VI imate mogućnost promijeniti svoj život. Ako očekujete da će ga drugi promijeniti i to još nabolje, onda ste moć dali drugima u ruke i postali ste lopta koja će pasti tamo gdje će je netko drugi baciti i vrlo vjerojatno na nju i zaboraviti.


Da bi do promjene došlo nije dovoljno samo je ŽELJETI, morate DJELOVATI, napraviti korak, započeti AKCIJU.


Ne znate kako? Niste sigurni?

Ponudit ću vam nekoliko koraka koje trebate napraviti da biste u kratkom roku radikalno promijenili svoj život i to onako kako VI ŽELITE.


1. PROMIJENITE SVOJE RASPOLOŽENJE

Donesite odluku da ćete se danas osjećati sretno. Od trenutka kada otvorite oči imat ćete osmjeh na licu jer imate toliko toga zbog čega ste sretni i zadovoljni. Na taj način se oslobodite bijesa i negativnosti. Danas ima mjesta samo za pozitivan način razmišljanja.

Danas vi ste osoba u čijem životu nema mjesta za frustraciju i ljutnju, danas vi ste osoba koja pjevuši dok obavlja dnevne poslove i dužnosti, danas vi ste osoba koja je svjesna sebe i svoje vrijednosti, danas vi ste osoba koja zna da je svemir štiti i da je sve usmjereno na vašu dobrobit.

Danas ste odlučni promijeniti svoj identitet iz osobe koja je zabrinuta i nezadovoljna, u osobu koja je opuštena i mirna.

Potrudite se, znam da možete! Bit ćete si zahvalni već danas na kraju dana.

2. BUDITE ZAHVALNI

Zahvalnost je najmoćnija emocija koju možete osjetiti i koja iz temelja mijenja život.

Zato, danas odvojite nekoliko trenutaka i zahvalite na svemu što imate.

Zahvalite na stvarima koje vam se dogode kroz dan, ma kako male bile - kava sa partnerom ili prijateljicom, pjesma koju volite kad svira na radiju u autu, parkirno mjesto koje ste našli na prepunom parkingu, na vašem domu, obitelji, kućnim ljubimcima...

Kada ste zahvalni automatski dižete frekvencije koje onda postaju usklađenije sa obiljem i srećom.


3. UŽIVAJTE U ŽIVOTU

Možda vam trenutno život nije lagan. Možda nemate vremena za sebe, možda se osjećate depresivno jer ste nezaposleni ili usamljeni.

No DANAS uživajte u životu. Iako vam se tako ne čini, uvijek ima onih sitnih ljepota koje ne primjećujemo jer smo previše fokusirani na brige i probleme.

Zato danas, nađite bar jedan dobar razlog da budete nasmijani i radosni. Učinite nešto što će vas podsjetiti zašto je ovaj život dobar.

Učinite nešto što će vam uljepšati dan, u čemu će uživati vaša osjetila.

Zabavite se da se u vama probude uzbuđenje i pozitivne emocije.

4. UČINITE NEŠTO NOVO

Danas napravite stvari za kojima već odavno čeznete, ali nikad nemate za njih vremena. Pročitajte novu knjigu, nazovite nekoga s kime želite uspostavit odnos, otiđite na mjesto koje vas privlači, isprobajte novi recept...

Kada izađete iz zone ugode mijenjate energiju u svom životu.

Dajete poruku svemiru da ste spremni za nova iskustva i stvarate ozračje za nove promjene.


5. POŠTUJTE SEBE

Bacite pogled unazad, gdje ste bili prije deset godina i gdje ste sada.

Sigurno ste napravili puno pomaka. Više niste ona osoba koja ste bili jučer, a kamoli ona osoba od prije deset godina.

Napredovali ste.

Čestitajte si.

Cijenite svoj um i svoje tijelo. Ako ste bezvoljni, učinite nešto kako bi pokrenuli energiju - plešite, vježbajte, hodajte, popijte limunadu ili cijeđenu naranču.

Odvojite vrijeme za meditaciju.

6. SANJAJTE VELIKE SNOVE

Koliko vremena posvetite svojim snovima i željama? Svojim ciljevima?

Vjerojatno vrlo malo i li uopće tog vremena nemate jer se bavite nedaćama, brigama i obavezama oko drugih.

Danas ćete izdvojiti vrijeme za ono što volite.

Danas su prioritet one stvari u kojima uživate, koje želite i kojima se veselite. To će unaprijediti vaše snove. Izdvojite 15, 20 minuta, sat vremena ili više i izgubite se u radosti onoga što volite raditi - svirati, plesati, pjevati, slikati ili jednostavno naučiti nešto novo.

Nikada se nemojte osjećati krivima zato što svoje vrijeme posvećujete onome što volite i u čemu uživate.

Ako slijedite ove korake, vjerujte mi, napravit ćete velike životne pomake. Kada odlučite stvarno nešto promijeniti, podižete energiju i dajete si dopuštenje da sami odabirete kako ćete provoditi vrijeme i kako ćete razmišljati.

Prestajete biti rob loših navika i društvenih pritisaka.


Pažljivo odaberite svoje misli i na taj način postavite nove temelje svog života.

Počeli ste sa promjenom DANAS i nadam se da ćete s njom nastaviti i sutra i prekosutra i za mjesec dana.

To je period u kojem ćete jako napredovati.


Ili period u kojem ćete i dalje odugovlačiti i izgovarati se zašto to niste napravili.


Odabir je na vama.


Što ćete odabrati?

19 views0 comments

Recent Posts

See All

Komentar


bottom of page