top of page

USKLADITE SVOJ ŽIVOT SA SVRHOM


Živjeti svoju svrhu će izgledati i osjećati drugačije za svaku osobu na ovoj zemlji jer je vaša svrha jedinstvena kao i vi sami. Često kada pomislimo na pitanje "koja je moja svrha?" ostaje nam da razmišljamo o svom poslu ili karijeri, no vaša svrha obuhvaća mnogo više od toga. Ona ne mora uvijek imati veze s vašim radom jer je vaša svrha univerzalna istina i priroda cijele stvarnosti.

Svrha vas povezuje s onim što vas tjera da transcendirate i služite iz svog najvišeg bića.

Živjeti svoju svrhu znači dopustiti si stvoriti prostor za širenje, odreći se mediokracije i popularnog načina razmišljanja i poštovati život pun potencijala i čiste radosti.

Svrha nije nešto što se može lako definirati ili doći do nje preko noći. To je dublji proces samootkrivanja i razumijevanja vlastitih vrijednosti, strasti i želja. Kroz to putovanje, usklađivanje sa svojom svrhom postaje ključ za postizanje unutarnje harmonije.


Često nam društva pune glave idejama i očekivanjima o tome tko bismo trebali biti, koje bismo poslove trebali raditi i kako bismo se trebali ponašati.

Kada apsorbiramo i pohranimo ova očekivanja koja su nam postavljena, postajemo puni onoga što svijet zahtijeva i nema mjesta za istraživanje koja bi mogla biti naša prava svrha. Te poruke i očekivanja na kraju zamagljuju našu unutarnju viziju i odvlače nas od naše istine i, u konačnici, naše svrhe.

Lako zaglavimo u zahtjevima vanjskog svijeta i izgubimo iz vida povezanost s našom najdubljom biti. Kada je um pun vanjskih želja koje je stvorio ego-um, postoji prekid veze s našim srcem. Ali kada njegujemo namjernu praksu okretanja prema unutra i formiranja duboke veze unutar naših srca, počinjemo otkrivati ​​želje rođene iz tog mjesta.

Ove želje usmjerene na srce mogu biti svjetla vodilja na našem putu ka otkrivanju i ispunjenju naše svrhe.


Ovaj put do življenja vaše svrhe nije uvijek jasan ili gladak. Vjerojatno je da ćete se na tom putu suočiti sa sumnjama, borbom i neizvjesnošću. Ponekad se čak može činiti da ne razumijete svoju svrhu, možete osjećati da se opirete tome zbog sumnje i nesigurnosti. Važno je upamtiti da je sve ovo prirodan dio procesa. Kada razvijemo duboku samosvijest, možemo sjediti sa zbunjenošću i sumnjom i dalje se vraćati unutarnjoj spoznaji da svatko od nas ima jedinstvenu svrhu koja je osobna za nas i da je nitko drugi ne može ispuniti.


Povezivanje sa svojom svrhom zahtijeva od vas da njegujete praksu otvaranja i unutarnjeg dijaloga i raspitivanja duboko u svom srcu. Nakon što se pokrene taj unutarnji dijalog, postoji više prostora da ostanete povezani sa svojom svrhom, čak i kada vas svijet vuče u različitim smjerovima.


Kad se osjećamo raspršeno ili kao da vas odvlače od vaše svrhe, okrenite se radosti. Odvajanje vremena za razmišljanje o trenucima u životu u kojima doživljavate radost pomaže ponovno utemeljiti i uskladiti vas sa željama koje postoje izvan vanjskog svijeta. Identificiranje sa svojom istinskom biti i pristup radosti uvijek vas dovodi sve bliže i bliže životu u potpunom skladu sa vašom svrhom.


Vaša svrha je veza s onim što vam donosi najdublju radost, lakoću i sklad u vašem životu. Sve u prirodi ima svrhu, jer je to univerzalna istina, kozmički poredak i priroda cijele stvarnosti; stoga je vaša svrha priroda vaše stvarnosti. Kada sve što radite uskladite sa svojim iskustvom radosti, stvarate trenutke povezanosti tijekom svakog dana. Ti dani puni radosti postaju tjedni, tjedni se pretvaraju u godine, a godine postaju životni vijek koji je pun povezanosti i svrhe.


Samoproučavanje igra ključnu ulogu u ovom procesu. To uključuje postavljanje pitanja kao što su: "Tko sam ja?" i "Što me istinski ispunjava?" Sami sebi moramo postaviti ta duboka pitanja kako bismo razumjeli što nas pokreće i što nas čini jedinstvenima. Ovo je početak usklađivanja sa svojom svrhom.

Kroz taj proces samoproučavanja, često ćemo otkriti svoje vrijednosti i strasti. To su stvari koje nas ispunjavaju i daju nam smisao. Usklađivanje s vlastitim vrijednostima znači donošenje odluka i postupaka koji su u skladu s njima. To će nas usmjeriti prema ostvarivanju naše svrhe.


Kako bismo stvorili harmoničan život, moramo se osloboditi onoga što nas udaljava od naše svrhe. To uključuje oslobađanje nepotrebnih obveza, veza ili aktivnosti koje nam ne dopuštaju da slijedimo svoju svrhu. Fokusirajte se na ono što vam je stvarno važno i što vas ispunjava.


Sve u prirodi ima božansku svrhu. Možda nije tako očito u suptilnim detaljima ili svakodnevnim trenucima života, ali u svakom trenutku vaša je svrha temeljna struja koja vas vodi.

Vaša svrha nije određeno mjesto ili cilj koji treba postići, to je sama priroda onoga što jeste i kako živite služeći sebi i svijetu oko sebe. Otkrivanje svoje svrhe praksa je koja od vas traži da produbite svoju samosvijest i razmotrite sve aspekte sebe kako biste naučili kakav je osjećaj biti od koristi od svog višeg ja.


Kako produbljujemo svoju povezanost sa središtem našeg bića i našom istinskom svrhom, shvaćamo da su te sumnje izmišljene od strane uma.

Pamtimo da smo, i uvijek smo bili, dovoljni.


5 views0 comments

Comments


bottom of page