top of page

PRIHVATITE PROMJENU I KREIRAJTE BOLJI ŽIVOT


Svijet se mijenja, nepovratno. Promjene su vidljive svuda. Svakog dana. U prirodi, oko nas, u nama. Ako se odupiremo promjenama koje se dešavaju na razini planete, tada nećemo moći napraviti promjenu niti u vlastitim životu.

Kako prihvatiti promjenu?

Kontroliramo ono što možemo, ali se ne mučimo da promijenimo ono na što nikako ne možemo utjecati. Umjesto toga, možemo kontrolirati naše reakcije na promjene.

Ponekad nam se čini da je promjena zastrašujuća, no to je zato što mi ne vidimo širu sliku i ne znamo što je zapravo iza toga.

Zato je bitno da budemo pozitivni, jer promjena UVIJEK DONOSI NOVE PRILIKE.

Upitajte se što zapravo možete učiniti kada krene promjena.

Da bi imali novu priliku PRILAGODITE SE I BUDITE FLEKSIBILNI.

Kada sagledate situaciju oko sebe upitajte se da li želite samo reagirati na nju ili želite napraviti svjesnu akciju koja vodi do nekog cilja ili rješenja problema.

Upitajte se da li ste fleksibilni i da li ste u toku.

Osvrnite se unazad i razmislite da li ste na prijašnje događaje samo reagirali

ili ste imali svjesni odgovor na njih?

Da li vas promjena paralizira i straši ili

vas mijenja na bolje - da se prilagođavate i rastete?

Imate priliku da napravite SVJESTAN IZBOR. Možete izabrati da se mučite i borite sa promjenom ili ćete proteći kroz nju i rasti i razvijati se. To možda znači da ćete učiniti nešto čega se bojite, nešto zbog čega ćete izaći iz svoje zone ugode, nešto za što će drugi reći da je to ludo i neizvedivo. Ali istovremeno to znači da slušate svoj unutarnji glas, da slušate svoju intuiciju kako bi rasli.

Sada prolazimo kroz jedno katarzično doba, kada se urušilo sve ono što smo do sada zvali "normalnim". Pokazalo se da to zapravo ne funkcionira i da dovodi do nereda i problema na planeti u svim segmentima.

Da bi NAPRAVILI MJESTA ZA NOVE I BOLJE STVARI, postojeće moramo maknuti ili uništiti. Ta promjena, stvaranja mjesta, ne dešava se samo oko nas, ona se dešava i u nama i kroz nas. Kod nekog svjesno, kod većine nesvjesno.

Morate shvatiti da je potrebno "raskrčiti ladice i ormare", prihvatiti ono kroz što ste prošli do sada i fokusirati se na novi cilj. Tada ćete, bez obzira da li se nalazili u centru oluje, biti mirni jer imate svoj cilj, znate što vam je činiti i da ste u procesu stvaranja novog, boljeg života za sebe.

Pitajte se da li ste prisutni u stvaranju tog novog prostora, kako da poboljšate život i primate što više obilja svakodnevno. Tako ćete živjeti bolje i zadovoljnije, živjet ćete svjesno.

Ako ste u grču i zabrinuti, vaše tijelo je stisnuto i energetski zatvoreno. Ako ste otvoreni prema promjenama, odašiljati ćete takve energetske signale i vidjet ćete napredak.

Da li ćete RASTI ILI POTONUTI U TOM PROCESU,

ovisi jedino i isključivo o vama samima.

Vjerujem da ćete se odlučiti na rast. Tada MORATE KRENUTI U AKCIJU i raditi na sebi svaki dan bez izuzetka. Krenut ćete od toga da osvijestite svoje blokade, strahove ili traume i da ih otpustite.

Odlučiti napraviti promjenu na bilo kojem polju u svom životu zahtijeva stalni unutarnji posao. Svaki dan morate usmjeravati sebe prema onom što želite u životu. To ćete postići ako si zadate jutarnju i večernju rutinu (ili bar jednu).

Kad imate vremena STANITE i provjerite gdje ste - u grču ili rastu. Da li ste prihvatili promjenu, da li ste napravili mjesta za nove stvari, da li ste fleksibilni. Provjeravajte to svaki dan. Time povećavate svoje mogućnosti i prihvaćate odgovornost za svoje postupke da kreirate svoj život kakav želite.

Nadogradite svoju rutinu ako treba prema tim smjernicama. Ako nemate rutinu, stvorite ju. Odaberite alate koji vama najviše odgovaraju i primjenjujete ih svakodnevno.


Prihvatite i radujte se promjeni, jer je ona jedina konstanta u našim životima.

Živite kroz promjenu, ne borite se protiv nje ako želite živjeti inspirativan život.
15 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page