top of page

ODGAĐANJE I USTRAJNOST

Updated: May 4, 2023


U glavi vrtite svakakve misli i ideje. Sigurno ste imali i neke jako dobre, neke koje su vam se svidjele, zbog kojih ste osjetili trnce u tijelu i imali želju odmah se baciti na to. No, ipak niste. Rekli ste sami sebi, sutra ću ili slijedeći tjedan ili slijedeći mjesec.

Znate što je to? ODGAĐANJE. Jedna od najvećih bolesti našeg doba, jedna od najlošijih navika koju čovjek može imati. Odgađanje je svojevrsno prokletstvo jer vas zaustavlja u pobjedi od spoznaje velikih životnih radosti.

Pa kako to prevladati? Zapravo vrlo jednostavno. DONOŠENJEM ODLUKE!

Odluka je suprotna strana odugovlačenja. Kao gore i dolje, hladno i vruće, desno i lijevo.

Zato kada imate ideju, uradite to, prestanite odugovlačiti, neka se dogodi sada.

Nemojte razmišljati što će drugi reći ili misliti. Vi znate najbolje za sebe i zato budite odlučni. Počnite od malih svakodnevnih stvari, kao što je pospremanje kuće, ormara, svakodevni odlazak u šetnju, bilo što. To vam može izgledati kao sitnica, ali kada odugovlačite dajete energiju lošoj navici, a ta navika će ugušiti vaš uspjeh. Osujetit će vam sve dobre stvari koje su vam se mogle dogoditi. Postanite odlučni i prestanite odgađati i počet ćete dolaziti do izvanrednih rezultata.


Još jedna kvalitete koja je svojstvena uspješnim ljudima je USTRAJNOST.

Ako ćete analizirati ljude koji su se ostvarili kroz svoje ideje i žive svoj san, vidjet ćete da je jedna od njihovih kvaliteta ustrajnost, bez obzira na sve.

Napoleon Hill je u svojoj knjizi Misli i postani bogat posvetio cijelo poglavlje upravo ustrajnosti. To je iznimna kvalitete čovjekovog karaktera. To je ono što vam daje snagu.

Što god da želite, iako vam u tom trenutku to izgleda nemoguće, ako ustrajate doći ćete do toga. Ako vam treba novac za to, naći ćete ga, ako se nađete pred zidom, naći ćete rješenje kako ga prijeći ili zaobići. Ustrajnost vam neće pomoći samo u stjecanju materijalnog blagostanja, nego i skladnih odnosa, prekrasnih prijateljstava i obilja u svim aspektima vašeg života.


Odluka i ustrajnost dvije naizgled male stvari koje će vam promijeniti život na bolje.


3 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page