top of page

MMM...KAKAV PREKRASAN OSJEĆAJ!


Ovo je bio jedan od NAJBOLJIH osjećaja u mom životu. Napokon sam pronašla fantastičnu i prekrasnu učiteljicu meditacije, koja me je vodila korak po korak od mindfulnessa, preko meditacije do manifestacije. Odgovorila mi je na mnoga pitanja, dala mi korisne savjete i najviše od svega, svojim primjerom, empatijom i pozitivnom energijom pokazala da život može biti upravo onakav kakav MI želimo da bude.

Sada sam i službeno ZIVA MEDITATOR.

Vjerojatno se sad pitate što je to ZIVA meditacija?

To je tehnika smanjenja stresa koja se prakticira dvadeset minuta, dva puta dnevno. Dizajnirana je da vam donese blaženstvo i unaprijedi život. Izvorno je stvorena za ljude užurbanog uma i užurbanog života. Ovaj se način meditacije lako integrira u svakodnevni život. Zna biti oboje i naporno i ugodno - no, potrebna je samo stolica i dvadeset minuta da biste učinili manje i postigli više.

Ne treba vam nikakva aplikacija, posebni položaji ili skroz mirno i tiho mjesto da biste mogli meditirati. Kad naučite kako, bilo koji mjesto koje vama odgovara može biti vaš kutak gdje ćete meditirati - na poslu, u shoping centru, u autobusu, avionu, dok čekate nekog ili nešto... Ne trebate mobitel, kompjuter. Imate sve što vam treba, a to ste VI.


Meditacija se uvijek povezuje sa redovnicima, Himalajom i mnogo mnogo vremenena provedenog u tišini i miru. Da, postoji i takva meditacija, ali ona je namijenjena sasvim drugačijem tipu ljudi. Ne, nama, običnim smrtnicima koji živimo dinamičan i stresan život.

Ako želite postići rezultate meditacijom trebate joj biti posvećeni, baš kao i svakoj drugoj stvari u životu ukoliko želite nešto postići ili u nečemu uspjeti.


Ima dana kada mi se neda meditirati, ali svejedno sjednem i "odradim". Učinak je vidljiv svakim danom sve više. Počela sam se oslobađati stresa i stvari koje su me mučile i tištile godinama. Zadovoljnija sam, uspostavila sam neke nove navike koje sam pokušavala usvojiti godinama, no uvijek sam našla neki razlog zašto ih ne bi provodila.

Npr. uvijek sam išla kasno spavati, bez obzira što sam se ujutro rano dizala. Osjećala sam se umornom, nervoznom i mnogo puta ništa mi nije polazilo za rukom.

Sada sam bez mnogo muke i truda počela odlaziti u krevet najkasnije u 23 sata i ujutro se osjećam dobro i odmoreno.

Lakše drugima kažem NE, bez obzira na tuđa mišljenja i komentare radim stvari koje meni odgovaraju i u kojima uživam. Promijenila sam dnevnu rutinu, koja je bila natrpana i stresna, napravila sam popis stvari koje su prioritet za taj dan i bitno je da njih i napravim, sve ostalo - može čekati.

Odbacila sam MULTITASKING - tu čarobnu vještinu svake žene, na koju smo ponosne, no koja nas, zapravo dovodi do STRESA I PREOPTEREĆENJA. Uglavnom radim jednu stvar i dok je ne završim ne započinjem novu. Ne kažem da nema tu još nekog malog uleta multitaskinga, no smanjila sam ga 90 posto.

I mogu vam reći drage moje, da je to OSLOBAĐAJUĆI OSJEĆAJ.


Željela sam ovo podijeliti s vama jer vjerujem da svatko od nas zaslužuje život onakav kakav želi. MEDITACIJA je jedan od načina i to vrlo učinkovitih da smanjimo stres, da se povežemo sa samim sobom i sa unutarnjim izvorom, da oslušnemo što zaista želimo i da počnemo uživati u životu.


Željela bih čuti i vaše komentare, da li meditirate, da li ste probali pa odustali ili niste nikada ni probali ili imate odlična iskustva sa meditacijom.

Ako imate pitanja ili sumnji rado ću to prokomentirati sa vama.

Možete mi pisati i na inspirativanzivot@inspirativanzivot.com.19 views0 comments

Comments


bottom of page