top of page

KAKO SE RIJEŠITI LOŠIH NAVIKA?U samo četiri dana dobit ćete najbitnije korake koje morate poduzeti u rješavanju loših navika. Odmah na početku morate biti svjesni da ih nećete promijeniti preko noći, da je to proces. Ali vrijedi svake uložene minute.

Kada loše navike zamijenite dobrima, nevjerojatne promjene počet će se dešavati u vašem životu.

Navike nastaju stalnim ponavljanjem i u tijelu izazivaju neku vrstu ugode.

To još možete nazvati i nagradom koju dobivate zato što „koristite“ tu naviku. 

LOŠA NAVIKA je svaka vaša navika koja vam stoji na putu da ostvarite svoje ciljeve u bilo kojem području vašeg života.

Ako želite živjeti ispunjen i inspirativan život, SADA je pravo vrijeme da pokrenete promjene.​

Ako čitate ovo, sigurno ste i sami uočili da trebate nešto napraviti kako bi se izvukli iz začaranog kruga loših situacija, konstantnih prepreka i borbi sa svakom sitnicom tijekom dana. ​

Moja misija je pomoći svakome da pronađe svoje pravo ja, postigne svoje ciljeve i živi inspirativan život.

Dobro došli u PRVI DAN IZAZOVA koji će promijeniti ostatak vašeg života – na bolje.


Prvi dan

Vjerojatno imate više navika koje želite promjeniti. Odabrat ćete SAMO JEDNU, zato razmislite koja vas najviše smeta i muči.

Zapišite je na papir. Ne na kompjuter ili mobitel. Pisanje rukom ima jako veliki učinak kad želite nešto osvijestiti.

A upravo ćete to napraviti sa svojom lošom navikom. OSVJESTITI JE. To znači da ćete dobro razmisliti o tome kada je radite, zašto je radite, koji su okidači te navike, koje emocije su prisutne kod te navike i što osjećate kada je primjenite. Sve to napišite na papir pored te navike.

Da vam olakšam dat ću vam primjer:

NAVIKA grizete nokte kada to radite – kad ste nervozni, umorni, idete na put i slično zašto to radite – opušta vas, smiruje okidači – odlazak na posao, plaćanje računa, poslovni sastanak, odlazak liječniku, gužva emocije – strah, nezadovoljstvo, bespomoćnost primjena – više niste nervozni, smanjio se umor, popustila je nelagoda

Vi napišite sve što vam padne na pamet vezano uz tu naviku. Neke stvari će vas možda iznenaditi, jer što dublje idete to će izranjati stvari za koje niste ni znali da postoje. To se događa zbog toga što ste OSVJESTILI tu naviku.

Kroz dan ćete imati jedan zadatak. Pratite ono što se događa sa vama i koje su situacije, stvari, ljudi pokrenuli potrebu da uteknete toj navici. Ako su to nove situacije koje niste do sada primjetili i niste ih zapisali na onaj papir, učinite to. Dodajte ih svom popisu. Možda ćete primjetiti da postoje i neki okidači koje niste do sada uočili, pa ih dodajte na popis.

Možda vam se sve ovo čini nepotrebno i bez veze, no vjerujte mi, to ja najbolji način da se zaista suočite sa svojim lošim navikama, da ih dobro promotrite, analizirate i na kraju shvatite koliku vam štetu nanose. Ta „mala zadovoljstva“ koja osjećate kada provodite tu naviku zapravo ne doprinose postizanju niti jednog vašeg dugoročnog cilja u životu, pa zašto bi je onda zadržali?

Da li osjećaj popuštanja nervoze može nadoknaditi vaše ružne izgrižene nokte zbog kojih uglavnom skrivate ruke od pogleda drugih ljudi?

Razmislite o tome – što zaista dobivate (odnosno gubite) tom navikom.

66 views0 comments

Comments


bottom of page