top of page

ČIJI ŽIVOT ŽIVIŠ?

Živjeti našu dharmu (svoju istinsku bit, svoje pravo ja), živjeti čaroliju, temelji se na poznavanju onoga tko smo doista i onoga zbog čega smo ovdje i da nam je život usklađen s našim najdubljim temeljnim istinama o sebi. Ako se ne osjećate potpuno zadovoljnima, ispunjenima i oduševljenima da ujutro ustajete, šanse su da živite život nekog drugog.

Čiji život živiš?

Rođeni ste živjeti čaroban i lijep život

Rođeni ste podijeliti svoje jedinstvene unutarnje darove sa svijetom. Zdravlje, bogatstvo i sreća su vaše prvorodstvo, prirodni izraz vaše duhovne prirode koji se potpuno manifestira na Zemlji. Ponekad se čini da je cijeli svijet postavljen kako bi suzbio našu unutarnju svjetlost i radost i prisilio nas igrati skučene i zagušljive uloge koje u potpunosti prikrivaju naše dublje ja. Većina je prihvatila tu laž da smo mi te uloge i ništa drugo! Kao da smo bili opljačkani, drogirani i ispranog mozga do te mjere da nismo u potpunosti sigurni što se dogodilo, ali imamo osjećaj da nešto nije u redu ... i nismo sretni zbog toga.

Višenamjenski slojevi utjecaja i manipulacije

Ti višestruki slojevi takvih utjecaja i manipulacija, doveli su do toga da nikad ni ne spoznamo našu pravu prirodu, nego je zatome odmah na početku - a najvećim dijelom to čak i ne shvaćamo.

Izravni rezultat toga je svijet pun boli, siromaštva i depresije, koji dolaze kao učitelji i vodiči kako bi istakli da nešto nije u redu i pomoći vam pokazati put natrag u čaroliju koja je uvijek prisutna.

Kad se sve raspadne oko nas, kad smo zaslijepljeni vlastitim neznanjem i ne možemo odgonetnuti i razotkriti to društveno programiranje koja nas sve više pritišće, počinje se javljati bol i nelagoda - da nas probudi i pokrene. Bol počinje osjećajem, a kad ga zanemarimo, pretvara se u stvari koje su pogrešne u našim životima, kao tragedija, ozbiljna bolest, kronična depresija ili čak teške nesreće ili zatvor. Bez obzira što je potrebno, svi ćemo se konačno probuditi istini o tome tko smo i što su zapravo naši životi.

Preokreni sve

Ako ovo čitate, to je vjerojatno zato što smatrate da nešto nije u redu i da biste željeli to ispraviti. Želite pronaći život koji volite i koji je duboko usklađen. Znate da je vrijeme da vratite svoju snagu, prepoznate svoju duboku ljepotu i počnete radosno živjeti svoj čaroban život. Jeste li zaista spremni?


Započnite odmah danas. To je najmanje što možete učiniti za sebe. Ne trebate poduzimati radikalne promjene. Krenite sa malim stvarima koje su dio vaše svakodnevice. Vrlo je bitno da si uspostavite dnevnu rutinu.

Što je zapravo dnevna rutina? Mnogi to povezuju da ispunjavanjem tisuću stvari kroz dan, bitnih i nebitnih. No, to definitivno nije rutina koja vodi zadovoljstvu. Rutinu čini nekoliko (4-5) stvari koje ćete raditi svaki dan bez obzira na sve okolnosti s kojima se susrećete. To su stvari koje vas vesele, koje vas oplemenjuju i pomažu vam da rastete. Npr. jutarnja meditacija, vježba, slušanje podcasta koji vam pomažu da se razvijate intelektualno ili da razvijate svoje vještine, slušanje muzike, rad u vrtu... Ako ćete svaki dan raditi te stvari osjećat ćete se fantastično. Znat ćete da ste napravili nešto za sebe i bit ćete zadovoljni. A kad ste zadovoljni lakše ćete se nositi sa okolnostima i problemima koji će vam dolaziti. I što ćete biti uporniji i dosljedniji u provođenju svoje rutine imat ćete puno više samopouzdanja i energije. S vremenom možete i dodati neku novu stvar u vašu rutinu, ali samo onu koja vas zaista ispunjava. To će vam postati način života, a pozitivna energija koju ćete akumulirati privlačit će sve više pozitivnih stvari u vaš život.


Imate samo jedan život i ne znate kad će doći kraj. Nema reprize, nema popravka. Osvijestite to i počnite mijenjati navike i obrasce koji vas vuku prema dnu i čine vas nesretnima. Svako jutro budite zahvalni što ste se probudili i dobili priliku da učinite bar jednu dobru stvari ili promjenu.


Jeste li promijenili nešto u svojoj rutini? Jeste izbacili stvari koje vam nisu bitne, stvari koje "morate"? Ako jeste, kako se sada osjećate? Koje ste promjene uočili kod sebe i kod drugih? Pišite mi dolje u komentarima, jako sam znatiželjna.30 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page