top of page

ČESTITKA


Zastanimo danas i podsjetimo se na vrijednosti koje su doista bitne.


Sigurno ste primijetili da različita godišnja doba imaju različitu energiju.

Danas dopustite sebi da prihvatite mirnu energiju ove sezone.

Dajte si dopuštenje da usporite.


Znajte da postoji vrijednost u bivanju; ne trebate uvijek raditi.

Danas namjerno usporite. Usporavajte korake dok hodate. Usporite svoje misli. Recite ne aktivnosti koja će stvoriti stres. Radite stvari koje će unijeti tišinu i mir u vaš život.

Danas vas molim da pogledate u sebe, da razmislite o svom životu, o onome što imate, o onome što želite unijeti u svoj život. Suzdržite se danas od vanjske zauzetosti i usredotočite svoju pažnju na to da ne radite. Željela bih vas podsjetiti da su vaši postupci isprazni i nepotpuni ako nisu izgrađeni na samorefleksiji i zato vjerujte svojoj intuiciji, svom unutarnjem znanju.


Odvojite danas vremena za razmišljanje o svom ponašanju, mislima koje vam ispunjavaju glavu, kamo biste željeli ići, koga imate u životu i zašto. Činite to s ljubavlju prema tome tko ste, dokle ste stigli i što ste prevladali. Pokušajte vidjeti kako su „pogreške“ ili „pogrešni koraci“ prilike za učenje i rast.


Primijetite zimsku tišinu prirode i kako je pritom vaše čulo sluha pojačano. Tišina vam stvara prostor da čujete one tihe zvukove sezone koje inače ne primjećujete.

Izađite danas u prirodu i primijetite kako je prirodno okruženje tiho. Lišće je otpalo i više ne šuška na vjetru. Neke su ptice otišle, a neke životinje hiberniraju - one koje su ostale umirile su se negdje na toplom. Tišina vam stvara prostor da zaista čujete ono što vam se prenosi, bez ometanja.


Ne zaboravite da se uspjeh ne mjeri onim što dobijete; on se mjeri onim što dajete.

Danas vas molim da velikodušno dijelite s drugima. Kad dajete drugima, osjećate obilje svog života. Dijeljenje s drugima podsjeća vas da vam ništa ne nedostaje. Imate više nego dovoljno za pružanje onima kojima je potrebno. Vjerujte da će primatelj vaše velikodušnosti cijeniti vašu dobrotu.


Svi govore da su nas pritisla tamna vremena. Obratite pažnju da li živite svoj život zasnovan na strahu ili ljubavi. Ljubav je prihvaćanje promjene, povjerenje da se sve stvari događaju za vaše više dobro. Kad se opirete promjeni ili nepoznatom, živite u strahu. To ćete najbolje uvidjeti kad obratite pažnju kako reagirate na svijet oko sebe i primijetite odakle živite i opažate promjene. Poštujte današnji mrak koji je u prolazu i vjerujte da će se sunce vratiti. Ništa nije zauvijek mračno.


Vrijeme u kojem živimo je poput zimskog solsticija - vrijeme kada su količina dnevnog i tamnog svjetla jednake. Potrebni su i mrak i svjetlost. Tijekom mraka imate priliku ući u sebe i poslušati svoju dušu. Kad dođe svjetlost možete podijeliti svoj sjaj s drugima.

Ne trebate proklinjati tamu, nego zapalite svjetlo.

Držite plamen vjere u svom srcu i uvijek ćete s pouzdanjem ići naprijed.


Želim vam miran Božić pun ljubavi, zdravlja i (samo)poštovanja.
7 views0 comments

Comments


bottom of page